Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OZONE QUEST je dizajniran za progresivne pilote kao i za sve druge vrste pilota i sve vrste letenja. Aerodinamičan dizajn nudi ugodan polusjedeći položaj idealan za sve tipove letenja.

 

      KARAKTERISTIKE : 

           > Sistem za praćenje brzine 
           > Bomb-Bay stil vrata za rezervnim pretincem
           > Potpuno prilagodljiv nagib
           > Štitnik prsnog pojasa
           > Spremnik za vodu
           > Izuzetan komfor
           > Bojom obilježene trake na sigurnosnom pojasu
           > Veliki spremnik
           > Aerodinamičan dizajn

 

QUEST  sadrži prilagodljivi prsni remen koji je komforan kako prilikom uzlijetanja tako i prilikom slijetanja. Posjeduje 17cm širok pojas od pjene i 6cm komforne pozadine za leđa sa rejtingom djelovanja 31g. Komforan dizajn i pasivna sigurnost samo su neke od karakteristika ovog uglađenog modela. Quest dolazi sa Edelrid karabinjerom te integrisanim užima. Svi materijali korišteni za pravljenje Quest-a su pažljivo odabrani da bi pridonijeli kvaliteti i izdržljivosti, te ga to čini pametnom dugoročnom investicijom.

U zraku

QUEST je vrlo udoban pilotima koji lete u polusjedećem ili potpuno ležećem položaju. Geometrija Quest-a dizajnirana je tako da nadvlada turbulencije te da efektivno umanji rizik od pada. Quest je prilagodljiv pilotima, te kada ga jednom podesite u željeni ugao pružit ce vam precizan i beznaporan let. Lakoća koju pruža prilikom okreta čini Quest idealnim partnerom za otkrivanje dinamične strane letenja.

Za razliku od mnogih otvorenih sistema, Quest je dizajniran sa popriličnim unaprjeđenjem speed sistema. Speed sistem se nalazi kao pouzdan i spreman za upotrebu u bilo kojem trenutku (preporučujemo OZONE speed sistem uz Quest). Kada nagazite speed sistem, kupola se poravna u izuzetno aerodinamičan položaj, koji pruža pilotu krilo modernog stila za zadnjim upravljanjem zadnjim rajzerima  tokom dugih tranzicija kod XC letenja.

SPECIFIKACIJE

S M L
DO 175 cm 170-185 cm 180 cm +
* Težina može varirati do 50grama po velićini, zbog manjih varijacija u proizvodnji materijala.

EN Certificiran do 120Kg

Sistem, protektor, sjedišna plata, karabineri, ručica rezerve: 4.6kg

MAKSIMALNO OPTEREĆENJE! 120kg