Ozone QUEST

OZONE QUEST je dizajniran za progresivne pilote ali i za one koji su svestrani. Aerodinamičan dizajn nudi ugodan polusjedeći položaj idealan za sve tipove letenja.

 

      KARAKTERISTIKE : 

           > Sistem za praćenje brzine 
           > Bomb-Bay stil vrata za rezervnim pretincem
           > Potpuno prilagodljiv nagib
           > Štitnik prsnog pojasa
           > Spremnik za vodu
           > Izuzetan komfor
           > Bojom obilježene trake na sigurnosnom pojasu
           > Veliki spremnik
           > Aerodinamičan dizajn

QUEST  sadrži prilagodljivi prsni remen koji je komforan kako prilikom uzlijetanja tako i prilikom slijetanja. Posjeduje 17cm širok pojas od pjene i 6cm komforne pozadine za leđa sa rejtingom djelovanja 31g. Komforan dizajn i pasivna sigurnost samo su neke od karakteristika ovog uglađenog modela. Quest dolazi sa Edelrid karabinjerom te integrisanim užima. Svi materijali korišteni za pravljenje Quest-a su pažljivo odabrani da bi pridonijeli kvaliteti i izdržljivosti, te ga to čini pametnom dugoročnom investicijom.

U zraku

QUEST je vrlo udoban pilotima koji lete u polusjedećem ili potpuno ležećem položaju. Geometrija Quest-a dizajnirana je tako da nadvlada turbulencije te da efektivno umanji rizik od pada. Quest je prilagodljiv pilotima, te kada ga jednom podesite u željeni ugao pružit ce vam precizan i beznaporan let. Lakoća koju pruža prilikom okreta čini Quest idealnim partnerom za otkrivanje dinamične strane letenja.

Za razliku od mnogih, Quest je dizajniran sa popriličnim dodatkom ubrzanja. Accelerator se nalazi u pouzdanom sistemu spremnom za upotrebu u bilo kojem trenutku (preporučujemo OZONE accelerator uz Quest). Kada se izvrši aktivacija akceleratora, šasija se poravna u izuzetno aerodinamičan položaj, koji pruža pilotu krila modernog stila za ukrcavanje na dugu tranziciju za XC letenje. 

Nema komentara na "Ozone QUEST"