Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LM6: LAGANI GLAJDER VISOKIH PERFORMANSI

LM6 je lakša verzija Mantre M6. Primjenili smo dokazani lagani način izrade koji je učinio OZONE liderom lagane opreme više od desetljeća i jednim od najuspješnijih Takmičarskih glajdera visokih performansi u našoj ponudi. Mislimo da rezultati govore sami za sebe. Mantra M6 je stekao zvjezdanu reputaciju kao udoban ali i vrhunski glajder koje je lider u klasi i koje je sada transformisan u laganu vol-bivak (letenje-kampovanje) mašinu.

Čak i nakon 10 godina dizajniranja glajdera za pilote u X-Alps utrkama, naša posvećenost razvoju još lakše opreme ostaje snažna. Proces transformacije M6 u LM6 je uključivao intezivan proces optimizacije pomoću kojeg smo uspjeli da uštedimo mikrograme na preko hiljadu kontrolnih tačaka u dizajnu glajdera. Sveukupna težina je smanjena na minimum bez narušavanja čvrstoće i sigurnosti glajdera. LM6 posjeduje EN D certifikat za letenje i opterećenje.

LM6 kao i M6 je daleko najnapredniji 3-line glajder koji je ikad proizveden. Dizajniran za iskusne XC/takmičare pilote koji uživaju u komforu, sigurnosti i performansama „klasičnog“ EN D-a, LM6 će se osjećati poznato i uvjeravajuće svim pilotima sa iskustvom u ovoj klasi glajdera.

Tokom našeg razvoja i testiranja, podigli smo 3-linijski koncept do apsolutnog maksimuma, i uključili najbolje dijelove dizajna iz LM5, i istovremeno povećali broj ćelija, modifikovali plan formu i optimizirali plan linija. LM6 pruža dodatne performanse koje nisu bile moguće sa LM5 zbog ozbiljnih ograničenja u težini zahtijevanih od X-Alps-a.

Header-LM6

LM5 VS LM6:

Sa više ćelija, dodatnim zateznim trakama i složenijom unutrašnjom strukturom, LM6 je za oko 650g teži od LM5, zavisno o veličini. Ovo povećanje je uglavnom zbog dodatnih ćelija i dužeg najlonskog pojačanja koje pomaže pri održavanju oblika profila i poboljšava zategnutost žica, koje poboljšavaju upravljanje, stabilnost i performanse. Dodatnu težinu možete smatrati mišićima u letenju. LM6 omogućuje veću maksimalnu brzinu i bolje jedrenje, a sve sa kompaktnijim i stabilnijim osjećajem u zraku.

U potpunosti prilagođen za udobno performansno letenje, koje ima i OZONE SharkNose tehnologiju, LM6 sadrži sve značajke koje su učinile modernu OZONE liniju poznatom po stabilnosti i udobnosti. Vitkost od 6.92, efikasno stabilan profil, 23% smanjene linije otpora i uveliko prerađene unutrašnja rebra, M6 pruža bolje performanse u odnosu na LM5.

Udobne i razumne povratne informacije koje pruža LM6 3-linijski sistem omogućavaju efikasnu kontrolu nagiba C linijama. Ovo čvrsto, kompaktno i upravljivo ponašanje krila još više unapređuje performanse jedrenja u turbulentim okolnostima, krilo se podiže kroz udare vjetra pretvarajući eneregiju u visinu kao takmičarksi glajder. Kroz kočnice glajder je veoma precizan i osjetljiv na komande pružajući nevjerovatan osjećaj kompaktnosti koji omogućuje naglo i efikasno skretanje čak i u najužim i najturbulentinijim stubovima. Ovaj koordinirani osjećaj, u kombinaciji sa velikom vitkošću donosi odlične penjačke karakteristike i visok nivo efikasnosti.

LM6 je podoban za iskusne i kompetentnte XC pilote koji lete više od 100 sati godišnje u termičnim uslovima i traže glajder koji će ih odvesti duboko u vol-bivak teritoriju. LM6 je popularan izbor za vol-biv avanturiste i takmičare u utrkama kao što je X-Pyrenees. Sigurni smo da će udobnost i čvrstoća ovaj glajder učiniti omiljenim među Performance-XC klasom pilota, kao i među Sport-class pilotima koji žele prelazak na glajder koji čini odličnu tranziciju ka takmičarskoj klasi. Ovo je paraglajder visokih performansi kojim morate letiti s punom pažnjom i poštovanjem koje zaslužuje. Pilot glajdera LM6 mora imati dobro razumijevanje najboljih načina za rješavanje situacija i kolapsa krila u letu.

LM6 smo posebno dizajnirali za vol-biv avanturiste koji zahtiijevaju najbolje performanse. Unaprijed se radujemo Vašim povratnim informacijama o ovom uzbudljivom novom krilu, a najviše od svega želimo čuti o Vašim avanturama s njim, pa nam stoga i pošaljite vijesti o svojim letovima. Pozdrav od cijelog tima!

Dostupne boje: 

colours2_big

Informacije vezane za narudžbu

OZONE ima najkraće vrijeme za proizvodnju u industriji. Trenutno vrijeme za proizvodnju glajdera je oko 30 dana od narudžbe do isporuke (ažuriranje na dnevnoj bazi). Kontaktirajte nas u vezi Vaše narudžbe.

Sadržaj paketa

OZONE nudi širok spektar ruksaka po Vašem izboru za Vaše novo krilo. Da bi zamjenili ruksak koji standardno dolazi sa krilom, razgovarajte sa nama kao OZONE distributerom za Bosnu i Hercegovinu.

Vaša LM6 dolazi standardno sa slijedećim dodacima:

130L Lagani ruksak, unutrašnjom vrećom, trakom za stezanje glajdera, speed barom, OZONE naljepnicama, trakama za popravku, OZONE privjeskom, tabela sa dužinom linija.
Možete odabrati da dodate još nešto Vašoj narudžbi tipa: Saucisse bag (vreća za pakovanje na harmoniku) , easy bag ili OZONE odjeću i pribor.

Veličine

  S MS ML L
Cells 66 66 66 66
Area Proj. 18,6 19,6 20,8 22
Area Flat 22 23,3 24,6 26
Span Proj. 9,7 9,97 10,25 10,55
Span Flat 12,35 12,69 13,04 13,43
AR Proj. 5 5 5 5
AR Flat 6,9 6,9 6,9 6,9
Root Chord 2,25 2,32 2,38 2,45
Glider Weight (kg) 3,85 4,01 4,2 4,38
In flight weight range 65-85 80-95 90-105 100-120
LTF / EN D D D D

MATERIJALI

  • Top Surface – N20D / 27 Classic
  • Bottom Surface – Skytex 27 Classic
  • Rib cloth – Skytex 27 Hard / Skytex 32 Hard
  • Upper lines – Edelrid 8000U serie
  • Lower lines – Edelrid 8000U serie