Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1. Rezervišite termin za let u tandemu !

Možete voljeti pojam paraglajdinga, ali samim činom leta se dovodite na vruću stolicu sa potpuno drugim iskustvom. Rezervišite let u tandemu, gdje ćete imati priliku letjeti sa certificiranim tandem pilotom koji će Vam dočarati kako je letjeti u jatu ptica, te će preuzeti upravljanje letjelicom kako biste Vi u potpunosti mogli uživati u ovom iskustvu.

2. Prijavite se na kurs

Ukoliko Vas nije zadovoljio let sa certificiranim tantem pilotom u potpunosti, te voljni ste se sami otisnuti u nebesa, potrebno je da uzmete kurs kroz koji ce Vas licencirani instruktor obučiti kako da rukujete letjelicom na najbolji mogući način.  Paraglajding je poprilično skup hobi u početku, ali nakon što dobijete licencu i kupite opremu, ostat će Vam jedino trošak koji je potreban da dođete na mjesto gdje želite da se otisnete u nebo.

 

3. Kupite Vama odgovarajuću opremu

Loše odabrana oprema Vas bespotrebno može obeshrabriti već od samog početka. Poslušajte savjete instruktora koji ce Vam pomoći da odaberete ono sto je najbolje za Vas. Kompletna početna oprema će Vas koštati do 6000 KM nova, ili do 3000 KM polovna. Ukoliko se odlučite za kupovinu polovne opreme, tražite “logbook” opreme.

 

4.   Pridružite se klubu

Nakon što se kvalificirate kao Club Pilot kroz lokalnu službu za pilote, imat cete slobodu da letite sigurno unutar okoline kluba. To svakako implicira članstvo u klubu. Članstvom u klubu sticete mnoge benefite poput razmjene, kako iskustavata tako i informacija sa ostalim pilotima.

 

5.  Steknite prijatelje i letite sa njima!

Po završetku škole letenja možete se osjećati obeshrabljeno, stoga je jedna od najbitnijih stvari ta da kada se pridružite klubu, steknete prijatelje pilote čije će iskustvo doprinijeti Vašem. Poprilično je teško donijeti adekvatnu odluku o tome kada letjeti i u kojim uslovima. Vaši prijatelji će Vam znatno pomoći, te ćete zahvaljujući njihovom iskustvu i savjetima znatno poboljšati Vaše performance u zraku.