Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
  • Performanse jako blizu Zeno-u
  • Kombinira benefite Enza 3, Zeno i Delta-3
  • Inovativni sitem kontole risera
  • Trolinijski dizajn koji je kompetentan dvolajnerima
  • Mjenja M6 sa unaprijeđenom sigurnošću, handlingom i performansama

Mantra M7 je potpuno novog izgleda, te sadrži posljednje tehnologije Zena i Enza3 u kompaktnom dizajnu. Profil i luk su preuzeti od Zena sa unapređenim karakteristikama a također i vitkost je umjerenija, 6.5. M7 je vrhunske pokretljivosti sa performansama sličnim onih od Zeno glajdera. Ono što je najbitnije, izuzetno je uzbudljiv za letenje.

Novi dizajn zamjenjuje M6, te ispunjava prazninu između Delta 3 i Zeno. Značajno je boljih karakteristika od M6, u smislu performansi posebno prilikom ubrzanja letenja (letenje pod speedom), sa boljim karakteristikama prilikom oporavka od kolapsa, manjim opterećenjem pilota te višom kohezijom u turbulentnom zraku . Idealan je paraglider za iskusnije pilote koji prelaze na D klasu i koji su u potrazi za užitkom modernih dvolajnera ali sa više komforta, sigurnosti i povjerenja.

TEHNOLOGIJA

Profil inspirisan Zeno sa A linijama ušivenim daleko od napadne ivice, kreira čvrst nos krila otporan na kolapse. Možete gaziti speed bar snažno kroz turbulentan vazduh i penjati u svakom naletu vjetra odnosno termike. 

Interijer je optimiziran za težinu i sve komponente su usmjerene prema obavljanju zadatka. Krilo upija turbulencije bez deformisanja, tako da je upravljanje letjelicom olakšano čak i u najekstremnijim uslovima. Nova tehnologija za uzdizanje pruža potpunu kontrolu prilikom ubrzanja letenja. Ovakva tehnologija pruža pilotima potpunu kontrolu tokom letenja čak i tokom ubrzanja u turbulentnom vazduhu.

Unutrašnja struktura je optimizirana za težinu i koheziju. Krilo apsorbuje turbulenciju deformacije tetive ili raspona, što znači da se rukovanje (handling) može iskoristiti u svakom trenutku, čak i u najjačim, najgrubljim termalima. Kohezija krila, zajedno sa ovom čvrstinom, je nadahnjujuće samopouzdanje. To rasterećuje pilota dozvoljavajući mu da maksimalno iskoristi potencijal dana za XC letove.

Novi sistem kontrole na riserima omogućava potpunu kontrolu u letu pod speedom. Djelujući na B i C riserima, ovaj inovativni sustav nudi direktnu, efikasnu kontrolu napadnog ugla bez deformacije profila. Intuitivni osećaj i povratna informacija sa risera omogućava pilotu da održi čvrstoću krila dok leti pod speedom u turbulentnom vazduhu.

KLASA

M7 je certificiran EN D i usmjeren je ka EN D pilotima, čak i ako je certificiran uglavnom korištenjem kolaps linija. Nivo udobnosti i sigurnosti bliži je klasi ispod. Korišćene su linije kolapsa jer smo bili potpuno nespremni da oslabimo strukturu krila samo da bismo postigli niži EN stepen. Istinske performanse u realnim uslovima ostaju naš prvi prioritet. Opsežno ispitivanje kolapsa pokazalo je izvanredno ponašanje krila za oporavak – bolje od M6, s manjom tendencijom za kravatu.

PILOT

M7 je za napredne pilote koji se probijaju do najviših nivoa XC letenja. Idealan je za kompetentne pilote koji napreduju iz nižeg razreda, ili oni koji žele lakše, benignije ponašanje od 2-linera bez žrtvovanja performansi. Preporučuje se za iskusne pilote koji lete najmanje 100 sati godišnje, sa nedavnim SIV treningom.

M7 je nesumnjivo najbolji trolajner koji smo ikada proizveli. Nakon dužeg perioda testiranja u veoma jakim uslovima veoma smo zadovoljni krajnjim rezultatom. To je moćno krilo sa istinskim performansama u srcu; pristupačan osjećaj, agilno rukovanje i visoki nivoi sigurnosti.

Extreme Sport Club Sarajevo je ekskluzivni uvoznik i distributer Ozone glajdera i opreme za teritorij BiH.

Više detalja o M7 ko i mogućnost odabira specijalnih boja ili veličine ruksaka, pogledajte na web sajtu proizvođača

Mantra M7 je dostupna za narudžbe!