Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INFORMACIJE O PROIZVODU

Nova generacija tehnologije dvolinera

Zaboravi sve što znaš o kompromisima u dizajnu dvoliner paraglajdera! Zeolite je lagan na startu, lako slijeće na mala i ograničena područja i sletišta, te ima najudobnije kontrolne ručice na B linijama koje smo ikada imali priliku probati a također i handling je nevjerovatno agilan i precizan.

Ovo je nova vrsta dizajna sa 2 linije, koji nudi performanse na nivou konkurencije u izuzetno laganom i kompaktnom paketu. Sa težinom manjom od 3 kilograma i vitkošću 6,7, Zeolite pruža performanse i pouzdanost potrebnu za Red Bull X-Alps, najiscrpljiviju trku na svijetu.

Performance i tehnologija:

Modificirani Zeno profil pruža visoku stabilnost u cijelom rasponu brzina, izvrsnu akordnu koheziju u turbulentnim uvjetima i oprašta pod velikim napadnim uglom. Zeolit ima najmanji otpor linija od bilo kojeg krila koji je Ozon ikada proizveo, čineći svoje performanse sličnim Zeno / Z-Alps. Izvrsna kohezija jedra i istinske B komande dvolinera, znače izvrsne karakteristike penjanja i visoku efikasnost na turbulentnim preletima.

Polijetanje:

Podizanje je lagano, baš kao na LM5. Napuhavanje bez vjetra zahtijeva samo jedan ili dva koraka. Potpuno je prihvatljivo napuhavanje iz zgusnutog, ograničenog ili čak „neurednog“ položja krila na zemlji. Pri jačem vjetru krilo se može napuhati iz lopte, ili metodom kobre. Karakteristike slijetanja također su poboljšane – padobranski stall je lagan za pokretanje, profil prašta i lako se vraća u normalan let, što ga čini najlakšim od naših X-Alps krila za  top landing.

Karakteristike u letu:

Lucovim riječima: „Perfektna kontrola B ručicama. Let krilom je lako kontrolirati za skoro vertikalna slijetanja. Savršen za uska slijetanja, top landing, i ograničen teren. Lijepo se ponaša u kolapsima. Precizan handling. Također ne zaboravite da se dobro nosi s vrlo kompaktnim ili neopreznim pakiranjem! “

Antoine Girard:

„Za mene je Zeolite savršen hike&Fly glider bez kompromisa.
Jednostavno, performansno, sjajno rukovanje, brzo i nadasve izuzetno lako. Polijetanje i slijetanje nikada nisu bili tako jednostavni. To je pravi švicarski nož za avanturističko letenje.
Jednom kad ga probate, teško je živjeti bez njega! “

Zeolite ima certifikat EN D i pogodan je samo za iskusne i kompetentne XC pilote koji lete više od 100 sati godišnje.

SPECIFIKACIJE

SIZES S MS ML
Broj čelija 64 64 64
Projicirana površina (m2) 17.4 18.6 19.8
Ravna površina (m^2) 20.7 22.1 23.6
Projicirani raspon (m) 9.3 9.6 9.9
Ravni raspon (m) 11.8 12.2 12.6
Projicirana vitkost 4.9 4.9 4.9
Ravna vitkost 6.7 6.7 6.7
Raspon tetive (m) 2.36 2.44 2.52
Težina krila (kg) 2.9 3.0 3.2
Raspon kg u vazduhu (kg) 65-85 80-95 90-105
EN D D D