Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

Uspješno je završen još jedan “Sarajevo Open Air”, takmičenje u preciznom slijetanju paraglajderom na cilj koje se održalo u Babinom dolu na Olimpijskoj planini Bjelašnica.

Takmičenju je pristupio 51 takmičar iz 6 zemalja. Ukupno 5 takmičarskih serija za jedan dan, govori o tome da se radilo o iskusnim pilotima i dobroj organizaciji sa samo jednim re-jumpom.
Sudija Onody Miklos iz Mađarske koji je bio oficijelni FAI sudac takmičenja je istakao da je ovo takmičenje jedno od uspješnijih u zadnje vrijeme jer poslednjih par godina, sve je manje pilota koji dolaze na takmičenja, tako da se u praksi na takmičenjima pojavljuje tek 20-ak pilota i to se smatra uspješnim takmičenjem. Činjenica da je “Sarajevo Open Air-u” pristupio 51 pilot te da smo uspjeli završiti 5 rundi za jedan dan, govori da je interesovanje za paraglajding u BiH u porastu te da imamo sve potrebne uslove da se bavimo ovim sportom a takođe i da posjedujemo iskustvo u paraglajdingu te da smo dobro organizovani kao klub.

Pobjednici takmičenja su ubjedljivo Crnogorci koji su odnijeli titule najboljih.

 

Pojedinačni rezultati

 

  1. Todor Nedović, Crna Gora
  2. Milan Đalović, Crna Gora
  3. Bojan Marsenić, Crna Gora

 

Timski rezultati

  1. Team Montenegro
  2. Team Jastreb 1
  3. Monte-Hungary

 

 

Usled velikog interesa za školu paraglajdinga, koristimo ovu priliku da obavjestimo sve zainteresirane da novi kurs za obuku za pilota paraglajdera počinje 03.09.2016. Više detalja o školi i sistemu obuke pogledajte ovde