Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7_fai_wpac

Extreme Sport Club Sarajevo i Vazduhoplovni Savez BiH kao organizatori takmičenja Vas pozivaju da uzmete učesće u 7-om FAI svjetskom prvenstvu u preciznom slijetanju paragliderom na cilj te Vam želimo iskrenu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad Sarajevo.

Read More

Takmičenje će se održati na Olimpijskoj planini Bjelašnica u periodu od 17.08.2013. do 25.08.2013. i predviđanja su da će ovo biti najposječenije svjetsko prvenstvo do sada.

Planina Bjelašnica se uzdiže iznad Sarajeva i svoju popularnost je stekla za vrijeme Olimpijade 1984.g. gdje su se vozile trke u Alpskom skijanju. Pored zimskih sportova Bjelašnica je jako poznata i po mnogo drugih “outdoor sportova” kao što su; mountain biking, motocross/quad bike vožnje, hiking, canyoning kroz jedan od najdubljih i zasigurno naljepši kanjon u Evropi, kanjon rijeke Rakitnice dug 26 km… tako da je National Geographic svrstao u top 10 avanturistickih destinacija 2012.g. i to na prvo mjesto Bjelašnicu kao najbolju lokaciju za sportsku rekreaciju na svijetu.

Mnogi paraglajding piloti su napravili svoje prve letačke korake na ovoj planini koja pruža izvanredne uslove i za paraglajding.
Extreme Sport Klub Sarajevo je na ovom lokalitetu organizovao ćetiri uspješna takmičenja, ćetiri godine zaredom u istom periodu u kojem planiramo sprovesti organizaciju svjetskog prvenstva jer po statistici vjetrova, najviše dana sa sjeveroistoćnim vjetrom koji je idealan za polijetanje na sjevernim padinama i slijetanje u Babin do, je upravo tokom avgusta mjeseca. Naravno na Bjelašnici postoje i rezervne opcije za skoro sve smjerove vjetra.

Obavještavamo sve takmičare i posjetioce takmičenja da Vam Extreme Sport Club Sarajevo stoji na raspolaganju za sve što je vezano za Vašu posjetu Sarajevu i takmičenju. Rezervacija hotela, organizacija transporta Aerodrom-Bjelašnica-Sarajevo… organizovanje treninga i transporta na poletište za one koji se odluče doći prije takmičenja i ostalog što Vam bude potrebno za vrijeme boravka u Sarajevu.
Žlimo napomenuti da se u istom terminu u Sarajevu održava famozni Sarajevo film festival koji je poslednjih godina postao najveći događaj u BiH tako da ako vodite nekoga u svojoj pratnji sigurni smo da će biti oduševljen programom koji nudi grad Sarajevo u tom periodu.

Više o samom takmičenju, prijavama i ostalom na oficijelnom web sajtu svjetskog prvenstva

Leave a Comment