Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nova era u paraglajdingu

NOVA PHANTOM 

 

Mi u NOVA smo se pitali kako bi izgledao low-end EN B kad bi ga izradili bez ograničenja koja postavlja tehnička složenost. Rezultat koji smo dobili je PHANTOM.

 

PHANTOM je novi, potpuno revolucionarni paraglajder – sa sličnom veličinom kao ION i sa 99 ćelija, PHANTOM kombinira sigurnost ION serije sa performansama visokog nivoa. Izuzetna stabilnost održavanja smjera, kao i jedinstvena preciznost i jednostavnost obezbjeđuju odličnu upravljivost.

 

rebra koja izgledaju kao ušice igle i 3200 ureza u profilu i dijagonalnim rebrima kako bi se smanjila težina, PHATNOM spada u jedno od najsloženijih i tehnički dotjeranih krila ikada napravljenih, i sa više od 3000 pojedinačnih dijelova, postavlja nova mjerila u izgradnji paraglajdera.

 

Zadovoljstvo bez kompromisa. PHANTOM je uglavnom izrađen od 27 gramskog platna, što je u kombinaciji sa optimiziranom težinom unutrašnje konstrukcije učinilo da krilo S veličine teži manje od 5 kilograma. Mala težina i mala vitkost za rezultat daju maksimalnu sigurnost. Nikada prije nije bilo lakše letjeti sa paraglajderom ovako visokih performansi.

 

PHANTOM kombinira najbolje od oba svijeta: jednostavno i lagano letenje ION-a sa odličnim performansama TRITON-a.

 

Zahvaljujući visokom stepenu pasivne sigurnosti i nevjerovatnim performansama, PHANTOM je pogodan za ambiciozne rekreativne pilote, kao i za „cross country“ pilote. PHANTOM kombinira prednosti low-end EN B krila sa performansama paraglajdera visoke klase.

 

Počevši od danas PHANTOM možete naručiti u L i M veličini, dok će veličine S i XS biti dostupne za nekoliko mjeseci.

 

Više o glajderu na sajtu proizvođača: https://www.nova.eu/en/gliders/phantom/