Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

X-TWO predstavlja novi, unaprijeđeni padobran
sa izuzetno malom kilažom i vrhunskim sistemom za spašavanje.

Ne, nismo samo spojili nekoliko već postojećih Sistema za spašavanje u jedan, nego smo razvili potpuno novi sistem za spašavanje. Ono što smo unaprijedili nije samo oblik, optimizirali smo sistem što je više bilo moguće.  Odmah nakon implementiranja I otvaranja gornje kupole, X-TWO tone vertikalno, te ne stvara kretanje naprijed. Kupola je u potpunosti simetrična odmah nakon otvaranja.

Metoda pakiranja je vrlo jednostavna što je čini pogodnom čak I za amatere  zbog simetrične konstrukcije , sistem za spašavanje  X-TWO ne usmjerava letjelicu da leti naprijed odmah po implementaciji.  Uz to, X-TWO je pogodan I za pilote početnike već od prvog dana letenja. X-TWO tone izuzetno stabilno zbog  nove trougaone konstrukcije koja ima samostabilizirajući efekat.

X_TWO__Leichtrettung_X-dreamFly

X-TWO nudi svojim korisnicima:

Pojednostavljene metode pakiranja sa brojnim omčama za pakiranje

Ekstremno malu veličinu pakiranja

Krajnje nizak volumen i težina

Vodovi su odvojeni od umetnute kupole (što optimizira proces otvaranja kupole)

Visokokvalitetni materijali

Izuzetna brzina otvaranja

Samostabilizirajući sistem zbog novog oblika kupole

Bez kretanja unaprijed nakon otvaranja kupole

 

X_TWO__Leichtrettung3_X-dreamFly

Oprema:

Četverolisni kontejner

Novorazvijeni četverolisni kontejner ne ostavlja nikoga ravnodušnim te dolazi u takvom izadanju da ne postoji način na koji bi se mogao više poboljšati. Posjeduje veoma kompaktan dizajn sa odvojenom linijom pregrade za brzo i sigurno otvaranje.

Pregradna linija

Odvojena pregradna linija rješava problem rastezanja linija te optimizira otvaranje kupole padobrana. Kao prvo, linije su oslobođene, te uz pomoć posljednje petlje kupola padobrana je otvorena samo iz kontejnera. Ovakva konstrukcija omogućava maksimalnu moć bacanja.

Spajanje petlji ručica za spašavanje/ kontejneru
U samom kontejneru se nalazi nekoliko ušivenih petlji koje omogućavaju maksimalnu podudarnost sa stedištem na tržištu. Glavna petlja je dizajnirana poput trokuta da bi omogućila bolji, lakši te snažniji razvoj.

Novi sistem zatvaranja
Vanjska strana zatvorena je plastičnim štapom poznatijim kao Rigid Foil-om. Sa zadnje strane, štap je uvučen u poklopac kontejnera. Uz ovakvu kontrukciju više ne postoji opasnost da se smanji šansa izvlačenja opreme za spašavanje iz kontejnera.

Zamjenjiva guma

Guma za zatvaranje spremnika je zamjenjiva

Numerisanje pakiranja panela

Pakiranje kartica je numerirano. Ono olakšava proces pakiranja te sprječava eventualne greške.

Drvena ploča za sklapanje

Za što jednostavniji proces sklapanja padobrana

Proces otvaranja padobrana: