Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

X-TRIANGLE predstavlja novu vrstu paraglajdinga i sistema za spašavanje
koje kombinira nekoliko prednosti različitih sistema, čime sve ono najbolje spaja u jedan finalni produkt.
X-TRIANGLE__Sunset_Garda_X-dreamFly_preview
1637_1

Nismo samo spojili nekoliko već postojećih sistema, nego smo razvili u potpunosti novi sistem za spašavanje. Osim novog oblika, ono bitnije je da je nova i funkcionalnost.  Odmah nakon implementacije i otvaranja kupole padobrana, X-TRIANGLE tone vertikalno te ne stvara ikakvo kretanje naprijed. Kupola padobrana je u potpunosti simetrična odmah nakon otvaranja. Za razliku od rogallo kupole padobrana, X-TRIANGLE kupola ne posjeduje sistem za ranije kočenje. Ranije kočenje na rogallo-u donosi veoma malo usporavanje prednjeg ubrzanja. Rogallo oprema za spašavanje je fabrički izgrađena asimetrično te uvijek posjeduje kretanje naprijed, bez čega bi regallo gubio na brzini kretanja. Ovo predstavlja jednu od većih razlika implementiranu na X-TRIANGLE sistemu. Zbog simetrične konstukcije, proceom spašavanja X-TRIANGLE ne počinje padati nakon implementacije te time sprječava opasnost od obrušavanja. Sa rogallom, pilot bi trebao u najgorem slučaju uništiti paraglajder, ili eventualno odspojiti sjedište da bi izbjegao pad. Ko god je iskusio navedenu situaciju, upoznat je sa najgorim mogućim scenarijem koji ga može zadesiti.

X-TRIANGLE sistem je odgovarajući čak i pilotima početnicima od prvog dana. Uzimajući u obzir navedene specifikacije, pilot više nije prisiljen hvatati paraglajder nakon spašavanja, jer X-TRIANGLE  ne stvara neželjeno kretanje naprijed odmah nakon otvaranja, tako da je veoma teško doći do same tačke padanja. Bilo kako bilo, naša preporuka je da ipak ponesete paraglajder, postavite ga u neleteće stanje ili ga čak odspojite.

Pad X-TRIANGLE-a je ekstremno stabilan zbog nove trougaone konstrukcije (trougaoni oblik ima efekat samostabilizacije). Ukoliko okolnosti tako zahtijevaju i pilot mora preći prepreku ili iznenadno se prizemljiti, pilot niže pokrenuti vožnju naprijed povlačenjem kontrolnih linija te simulirati kretanje naprijed u željenom pravcu povlačenjem kontrolne linije lijevo ili desno.  X-TRIANGLE prestavlja prvi izbor za spašavanje širom svijeta koji ne simulira brzinu kretanja naprijed odmah nakon otvaranja, tone vertikalno te započinje kontrolirani let u pravcu u kojem pilot komanduje. U konačnici, X-TRIANGLE je neograničen za sve pilote.

X-TRIANGLE nudi svojim korisnicima :

  • Vrlo mala veličina pakiranja
  • Materijal visoke kvalitete
  • Loop in riser tehnologija varijabilne visine od 55 cm do 170 cm za sve moguće veličine sjedišta
  • Linije su odvojene od pohranjene kupole padobrana (ovo optimizira proces otvaranja)
  • Izvanredna brzina otvaranja
  • Ekstremno mala težina
  • Bez kretanja naprijed nakon otvaranja kupole padobrana
  • Samo nakon aktivirane intervencije pilota javlja se kontrolirana vožnja naprijed
  • Vrlo pojednostavljen proces pakiranja

Oprema:

Četverolisni kontejner

Novorazvijeni četverolisni kontejner ne ostavlja nikoga ravnodušnim te dolazi u takvom izadanju da ne postoji način na koji bi se mogao više poboljšati. Posjeduje veoma kompaktan dizajn sa odvojenom linijom pregrade za brzo i sigurno otvaranje.

Pregradna linija

Odvojena pregradna linija rješava problem rastezanja linija te optimizira otvaranje kupole padobrana. Kao prvo, linije su oslobođene, te uz pomoć posljednje petlje kupola padobrana je otvorena samo iz kontejnera. Ovakva konstrukcija omogućava maksimalnu moć bacanja.

Spajanje petlji ručica za spašavanje/ kontejneru
U samom kontejneru se nalazi nekoliko ušivenih petlji koje omogućavaju maksimalnu podudarnost sa stedištem na tržištu. Glavna petlja je dizajnirana poput trokuta da bi omogućila bolji, lakši te snažniji razvoj.

 

Novi sistem zatvaranja
Vanjska strana zatvorena je plastičnim štapom poznatijim kao Rigid Foil-om. Sa zadnje strane, štap je uvučen u poklopac kontejnera. Uz ovakvu kontrukciju više ne postoji opasnost da se smanji šansa izvlačenja opreme za spašavanje iz kontejnera.

Zamjenjiva guma

Guma za zatvaranje spremnika je zamjenjiva

Sintetičke gumene trake

Svi X-dream Fly uređaji za spašavanje su dostavljeni sa u potpunosti sintetičkim gumeni trakama. Da bismo dosegnuli maksimum te dokazali kvalitet X-dream Fly-ja, odlučili smo da svu našu opremu za spašavanje opremimo sintetičkim gumenim trakama. Prednost gumenih traka je manja osjetljivost na vlagu te produljenje vijeka trajanja.

Numerisanje pakiranja panela

Pakiranje kartica je numerirano. Ono olakšava proces pakiranja te sprječava eventualne greške.

Proces otvaranja padobrana: