Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poznati
Kanibal Race se vratio u potpuno novom izdanju!

Okarakterisan kao “Instinkt ubice” poprilično je jasno kome je namijenjen Race 2. Benefiti poput anti-G povlačenja padobrana, 8l balastnog spremnika i težina oko 7.5 kg također jasno objašnjavaju njegovu namjenu: takmičenje u letenju.  Unaprijeđena stabilnosti je trenutno jedna od zajedničkih misija unutar industrije slobodnog letenja. Denis je dugo vremena proveo tražeći idealno rješenje za remenje. Njegov glavni cilj bio je pružiti pilotu veću stabilnost kroz poboljšan osjećaj kontrole nad letjelicom.  S obzirom na velika ulaganja u ovaj projekat sigurno je vrijedilo iščekivati Kanibal Race 2.

Karakteristike :

–  Kontejner sa dvostrukom rezervom
–  Prilagođavajii ugao sjedišta
–  Podešavanje visine tačke priključivanja
–  Čvrsta unutrašnja struktura za bolju potporu leđa
–  Karbonizirana cijev za  bolju potporu nogu
–  Povlačenje padobrana dostupno sa boje strane džepa sa centriranim veznim tačkama
–  Upotreba punog pojasa
–  Sistem automatskog zatvaranja čahure sa ugrađenim sistemom  protiv pada
–  Promjenjiv sistem stabilizacije
–  Balastni spremnik ispod sjedišta(8L max)te pražnjenje otvora u ljusci
–  Pjena/zračni jastuk za zaštitu leđa
–  Izmjenjiv kokpit sa vanjskim spremištem za bateriju, te veličina koja je prilagođena tabletu
–  Certifikat : CE/ EN 1BS1 / 1S431
–  Nivo korisnika : iskusan/ekspert

  

KRace II-012

Kao i većina sjedišta, Kanibal Race 2 posjeduje ABS za prenos težine sa jedne strane sjedišta na drugu u slučaju kolapsa, poput  suspenzije torzijske šipke u autu. Bilo kako bilo, inovativni varijabilni system stabilizacije implementiran od strane Kanibal Race 2  omogućuje da karakteristike stabilnosti budu prilagođavane tokom letenja, što implicira veću dozu stabilnosti u turbulentnom vazduhu . 

Koliko nam je poznato, Kanibal Race 2  pruža unikatno nezavisno prilagođavanje sa obje strane pružajući mogućnosti asimetričnog podešavanja.  Ovo pomaže prilikom uzdizanja u jednom pravcu dugo vremena, što značajno umanjuje umor pilota.

Sistem je prilagodljiv putem užadi sa obje strane, sa klinovima u mornarskom stilu koji drže željenu postavku. Navedeno zahtijeva određeni period privikavanja, ali uz praksu ne predstavlja problem. Kanibal Race 2 sadrži još mnogo benefita poput: kontejner sa dvostrukom rezervom, povlačenje padobrana dostupno sa obje strane džepa sa centriranim veznim tačkama, izvrsna dorzalna zaštita sa kombiniranom zaštitom od pjene/zračnih jastuka. Zaštita leđa od pjene je smjenjiva, pokazatelj brzine smješten je ispod sjedišta  i preko balasta, a kruta vertikalna cijev  se nalazi ispred sjedišta te pruža bolju potporu pilotovim nogama.

 

Tehnički podatci

Veličina

S

M

L

Visina pilota < 167cm < 183cm < 194cm
Težina 7.2 kg 7.5 kg 7.8 kg

 

Sistem će biti dostupan za distribuciju u drugoj polovini Marta 2018g a pred narudžbe se mogu izvršiti već sada.