U-turn Eternity

Eternity

 Eternity je srednji A glajder koji ima težinu optimizovanu performansama. Lagano krilo nudi veliku sigurnost sa sportskim handlingom. To ga čini perfektnim za svaku avanturu. Ne samo da će početnici uživati u Eternity-u, nego će njegovo ponašanje koje dozvoljava neke greške omogućiti održiv let koji je zabavan za ambiciozne XC pilote i alpiniste također.

Novo krilo LTF A klase je dizajnirano na osnovu visokih kriterija beskompromisne sigurnosti, a koje i dalje zadržava precizno upravljanje. Eternity nudi lagan početak za učenike kojima je to prvi let, ali i dugotrajnu zabavu za iskusne pilote. Eternity kombinira odgovarajuću toleranciju A klase sa dinamikom. Balansirano ponašanje tokom letenja je podržano kroz malu težinu krila između ostalog. Prema tome, reakcije su izvršene na vrijeme. Izuzetno letenje i mogućnost uzlijetanja posebno dolazi do izražaja pri laganom termičkom uzdizanju i efikasnom zaokretu promjenom težine. Mnogo pažnje pri razvoju je posvećeno laganom ponašanju Eternity-a prilikom starta. To je dovedeno do savršenstva kroz razne konstruktivne optimizacije. Posebno u teškim uslovima Eternity olakšava start za svakog pilota. Lagano krilo se pouzdano podiže, čak i kad vjetra nema uz vrlo malo napora. Dodatne mogućnosti krila posebno sporog leta uzrokuju sporu brzinu polijetanja i mnogo kontrole tokom starta.

Eternity nudi sigurnost uz težinu optimizovanu za najbolje performanse. Ciljna grupa nisu isključivo početnici, koji žele da krenu sa malim ruksakom i malom težinom, već savremeno krilo također garantuje mnogo zabave za ambiciozne pilote. XL veličina dodatno nudi alternativu lakše težine za dvostruku zabavu (tandem) tokom letenja uz nevjerovatnu precizno direktno upravljanje.

 

 Inovacije

Eternity je baziran na najsavremenijem znanju simulacije protoka. Glavni dizajner Ernst Strobl razvio je profil krila koji kombinuje visoki spektar tolerancije sa velikom finesom krila i mogućnostima punog uzgona. Elaborirane kalkulacije Crossport Dizajna Visokog Pritiska (DPCD) ne samo da omogućavaju redukciju težine, nego i maksimiziraju dijagonalno prozračenje poprečnih otvora. Koliko efikasno ovaj sistem radi je već manifestirano dok se letjelica uzdiže. Pritisak se veoma brzo stvara i daje krilu balansiran unutrašnji pritisak tokom leta. 3D oblikovanje i optimizovano zatezanje krila kao i Sistem Preciznosti Profila Nosa (Precision Profile Nose System) omogućavaju perfektan protok oko profila. Mini-rebra i Sabirni Sistem Kočenja (BGS) pomažu profilu da formira više preciznosti na zadnjem kraju i da precizno prebaci kontrolne impulse na krilo. Veoma pregledan koncept linija sa par glavnih linija omogućava lagano upravljanje i dobar pregled tokom upravljanja na zemlji. Letači su opremljeni sa Pilot Asistentom (PAS) gdje pored kodiranja boja, ikone nude bolju orijentaciju na nivoima linija.

Materijal

Korišteni su visoko-kvalitetni materijali koji odgovaraju velikim očekivanjima trajnosti na duže staze. Selektivno korištene prednosti materijala kao što su Dokdo 30 i 20, kao i Skytex 27 nude težinu glajdera optimizovanu najboljim performansama sa visokim nivoom trajnosti i preciznosti. Koristili smo materijal koji je lagan sa duplim slojem koji je superiorniji kada se radi o poroznosti u poređenju sa težim materijalima. To je sada također potvđeno dugotrajnim rezultatima i ruši mit prema kojem teži materijali postižu bolje kontrolne rezultate.

   

td-eternity

Cijenu za Ethernity, rok isporuke i ostalo saznajte upitom putem našeg sajta kroz “Kontakt” tab.

Nema komentara na "U-turn Eternity"