Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eternity

 Eternity je srednji A glajder koji ima težinu optimizovanu performansama. Lagano krilo nudi veliku sigurnost sa sportskim handlingom. To ga čini perfektnim za svaku avanturu. Ne samo da će početnici uživati u Eternity-u, nego će njegovo ponašanje koje dozvoljava neke greške omogućiti održiv let koji je zabavan za ambiciozne XC pilote i alpiniste također.

Novo krilo LTF A klase je dizajnirano na osnovu visokih kriterija beskompromisne sigurnosti, a koje i dalje zadržava precizno upravljanje. Eternity nudi lagan početak za učenike kojima je to prvi let, ali i dugotrajnu zabavu za iskusne pilote. Eternity kombinira odgovarajuću toleranciju A klase sa dinamikom. Balansirano ponašanje tokom letenja je podržano kroz malu težinu krila između ostalog. Prema tome, reakcije su izvršene na vrijeme. Izuzetno letenje i mogućnost uzlijetanja posebno dolazi do izražaja pri laganom termičkom uzdizanju i efikasnom zaokretu promjenom težine. Mnogo pažnje pri razvoju je posvećeno laganom ponašanju Eternity-a prilikom starta. To je dovedeno do savršenstva kroz razne konstruktivne optimizacije. Posebno u teškim uslovima Eternity olakšava start za svakog pilota. Lagano krilo se pouzdano podiže, čak i kad vjetra nema uz vrlo malo napora. Dodatne mogućnosti krila posebno sporog leta uzrokuju sporu brzinu polijetanja i mnogo kontrole tokom starta.

Eternity nudi sigurnost uz težinu optimizovanu za najbolje performanse. Ciljna grupa nisu isključivo početnici, koji žele da krenu sa malim ruksakom i malom težinom, već savremeno krilo također garantuje mnogo zabave za ambiciozne pilote. XL veličina dodatno nudi alternativu lakše težine za dvostruku zabavu (tandem) tokom letenja uz nevjerovatnu precizno direktno upravljanje.

 

u-turn-eternity-1
u-turn-eternity-3

 Inovacije

Eternity je baziran na najsavremenijem znanju simulacije protoka. Glavni dizajner Ernst Strobl razvio je profil krila koji kombinuje visoki spektar tolerancije sa velikom finesom krila i mogućnostima punog uzgona. Elaborirane kalkulacije Crossport Dizajna Visokog Pritiska (DPCD) ne samo da omogućavaju redukciju težine, nego i maksimiziraju dijagonalno prozračenje poprečnih otvora. Koliko efikasno ovaj sistem radi je već manifestirano dok se letjelica uzdiže. Pritisak se veoma brzo stvara i daje krilu balansiran unutrašnji pritisak tokom leta. 3D oblikovanje i optimizovano zatezanje krila kao i Sistem Preciznosti Profila Nosa (Precision Profile Nose System) omogućavaju perfektan protok oko profila. Mini-rebra i Sabirni Sistem Kočenja (BGS) pomažu profilu da formira više preciznosti na zadnjem kraju i da precizno prebaci kontrolne impulse na krilo. Veoma pregledan koncept linija sa par glavnih linija omogućava lagano upravljanje i dobar pregled tokom upravljanja na zemlji. Letači su opremljeni sa Pilot Asistentom (PAS) gdje pored kodiranja boja, ikone nude bolju orijentaciju na nivoima linija.

Materijal

Korišteni su visoko-kvalitetni materijali koji odgovaraju velikim očekivanjima trajnosti na duže staze. Selektivno korištene prednosti materijala kao što su Dokdo 30 i 20, kao i Skytex 27 nude težinu glajdera optimizovanu najboljim performansama sa visokim nivoom trajnosti i preciznosti. Koristili smo materijal koji je lagan sa duplim slojem koji je superiorniji kada se radi o poroznosti u poređenju sa težim materijalima. To je sada također potvđeno dugotrajnim rezultatima i ruši mit prema kojem teži materijali postižu bolje kontrolne rezultate.

   

image_manager__product_colors_eternity-color3
image_manager__product_colors_eternity-color2
image_manager__product_colors_eternity-color1

td-eternity

Cijenu za Ethernity, rok isporuke i ostalo saznajte upitom putem našeg sajta kroz “Kontakt” tab.