Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INFINITY 5 je XC krilo koje će svakog pilota dovesti na viši nivo uz mnogo veću sigurnost. Neprekidna zabava koja traje duže te uz to je i popraćena INFINITY karakteristikama dolazi uz petu seriju INFINITY generacije. Tokom razvoja krila, sve je bilo posvećeno kreiranju low-end B krila sa visokim nivoom komfora. Da bismo opisali kako karakter Infinity-ja odolijeva duhu vremena, krilo je u potpunosti redizajnirano i ponovo izgradjeno popraćeno opremom koja je dizajnirana po posljednjim instrukcijama.

INFINITY 5 postavlja nove standarde u sigurnosnom performansu. Odlično krilo sa vrhunskom tolerancijom za ekstremne uslove je pravo low-end-B krilo koje iznenađuje sa nivoom jačine performansa. INFINITY je od ranije poznat po magičnom usponu i novom konceptu po kojem je napravljen značajan porast u brzini. Zahvaljujući tome “aspect ratio” krila je dobio mogućnost da bude povišen nakon svakog prototipa bez gubljenja bitnih osnovnih karakternih osobina po kojima je poznat. Uglađeno krilo sa lakoćom naliježe na vazduh te odolijeva turbulencijama.

INFINITY 5 se lako centrira te omogućava lakše rukovanje. Karakteristike letenja su ga približile velikom bratu CROSSROCK-u. Odmah nakon što poletite imate ćete potpuno balansirano krilo koje omogućava lakše podizanje.


INFINITY 5 će pružiti veliku dozu komfora svim pilotima koji žele osjetiti sljedeći dah letenja  te probati XC. Pogodan je za talentirane početnike (iz zemalja sa certifikatom EN-B programa), te za iskusne XC lovce koji žele pojačano dejstvo popraćeno visom dozom sigurnosti. 

Vodeći dizajner Ernst Strobi optimizirao je aspect-ratio krila u nekoliko koraka. Nevjerovatne istančane karakteristike ovog krila omogućile su znatan porast performansa. INFINITY 5 opremljen je Shark-nose tehnologijom koja daje veću stabilnost tokom većih brzina. 

 

 

Letjelica je dostupna u tri primamljive kombinacije boja te pet različitih veličina, od veličine XS do veličine L (55-128 kg). Uvjerite se u beskonačni faktor zabave uz garanciju komfora sa INFINITY5!