Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genie Race 4 bio je pobjednik među upravljačkom opremom na superfinalu Svjetskog prvenstva 2017. godine. On predstavlja opremu za ozbiljna takmičenja i XC pilote koji su u potrazi za izvanrednim performansama. 

Genire Race 4 je specijalno upakovan uz dodatno svojstvo koje umanjuje parazitski otpor:

 • Patentirana tehnologija zaštite leđa iz Neo-Koroyd-a za uglađeniji profil
 • Produžen stražnji stabilizator vazduha ne ostavlja prazan prostor iza kacige.
 • Prilagodljivi štitnik umanjuje neusmjerene vrtloge te osigurava bolji protok vazduha
 • Unaprijeđen nos i dijelovi stražnjeg stabilizatora vazduha
 • Novi materijali koji umanjuju otpor

TECHNIČKE SPECIFIKACIJE

VELIČINAXSSML
Visina pilota (cm)>165160-175170-185>180
Težina sistema (kg)8.18.58.79.2
Težina uklonjive ploče za stopala (g)300310360390

U poređenju na Genie3, 4-ka je blago duža i uža u tijelu te kompaktnija od predhodnika. Ovo pruža bližu i mnogo udobniju fit kontrolu u vazduhu. Za najbolje moguće aerodinamične performance i udobnost, provedi neko vrijeme uštimavajući svoj sistem kako bi bio siguran da je tvoj Genie4 ispravno uštiman.

Specifikacije:

 • 9cm Neo-Koroyd protektor
 • Vjetrobran i unaprijeđen stražnji stabilizator vazduha
 • Nož sa kukama sa dvostrukom oštricom
 • G-chute džep
 • Veliki stražnji džep sa torbom i sistemom za hidraciju i radijom, te džep sa rajfešlusom za sigurno skladištenje manjih stvari.
 • 2 bočna džepa sa ziperom
 • 3L džep ispod sjedišta
 • 8L  džep u kokpitu
 • Ballast odvodna cijev
 • Tristepeni speed sistem
 • Naprijed montirana druga rezerva
 • 5cm uklonjive ploče za noge da bi se prilagodila dužina speed vreče
 • Kompatibilan sa “Quick-outs”

 GIN test pilot i šampion Svjetskog kupa 2017, Michael Siegel, pričaj o razvoju Genie Race 4.

Naš cilj je bio povećati performanse koliko god je to moguće, te umanjiti otpor. Najlogičnije je bilo umanjiti poprečni presjek upotrebom efektnije zaštite leđa. Dobili smo vrlo dobre rezultate sigurnosti uz revolucionarni 9cm protektor leđa od Neo-Koroyd-a koji koristi patentiranu Koroyd tehnologiju koja se ranije primjenjivala aeronautičkoj industriji. 

Potom smo primijenili nas modeling i optimizaciju software-a na nos i dijelove stražnjeg stabilizatora vazduha. On sada pokriva čitavu kacigu, ne ostavljajući prazan prostor između stražnjeg stabilizatora vazduha i kacige. Prilagodljivi štitnik umanjuje neusmjerene vrtloge te osigurava bolji protok vazduhom. Uspjeli smo dodatno umanjiti povlačenje tako što smo skinuli bočne prikupljače vazduha te upotrebom lakših materijala.

Osim umanjenog otpora, mnogo pažnje smo posvetili efikasnosti pilota te udobnosti na dužim XC letovima. Novi ABS sistem omogućava pilotu da postigne stabilnost sa samo jednom rukom. Ovo omogućava jednostavan prelaz sa jednostavne osjetljivosti u penjanju i termici ka većoj stabilnosti kod glajda kada se nalazite u turbulentnoj situaciji.

Kada govorimo o udobnosti, 3D potpora leđa više odgovara pilotu u usporedbi sa Genie Race 3 pružajući veću kontrolu. Novi potporni stubovi pomažu pri držanju nogu uspravno, bez napora.

Mnogo smo vremena proveli radeći na kokpitu. Uvećali smo džep u kokpitu, te ukoliko preferirate letenje bez prednje zaštite, možete iskoristiti ovaj prostor za dodatni teret. Zbog potpornih stubova, nećete osjetiti težinu tereta koliko god ga stavili. Uvećani kokpit će sigurno držati sve Vaše instrumente. Ugao gledanja je značajno poboljšan  te podešavanje je moguće sa dva prilagodljiva remena.

Sigurnost je također bila vitalno bitna stavka. Glavno podsjedište za spašavanje smo napravili lakšim za razvijanje, zahvaljujući poboljšanoj konfiguraciji otvaranja.  Drugo sjedište je sprijeda, lahko za uočiti I razviti sa bilo kojom rukom.

Na kraju, odabrali smo najkvalitetnije materijale. Glavni strukturni pregradni zidovi su jači i izdržljiviji nego ikada.

Krajnji rezultat cjelokupnog performansa je bolji za 3% u usporedbi sa Genie Race 3.U neizvjesnoj završnici ovih 3% može napraviti razliku u mjestu koje ćete zauzeti na podijumu

Na kraju, odabrali smo najkvalitetnije materijale. Glavni strukturni pregradni zidovi su jači i izdržljiviji nego ikada.

Krajnji rezultat cjelokupnog performansa je bolji za 3% u usporedbi sa Genie Race 3.U neizvjesnoj završnici ovih 3% može napraviti razliku u mjestu koje ćete zauzeti na podijumu.

U usporedbi sa Genire Race 3, Genie Race 4 je malo uži tijelom i bedrima. Ovo omogućava veću udobnost te poboljšanu kontrolu.

Za najbolji mogući aerodinamički performans i komfort, uvjerite se da je Vaš Genie Race 4 pravilno prilagođen Vama i Vašim potrebama.