Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

svjetsko1

NAREDNE GODINE NA BJELAŠNICI:
SVJETSKO PRVENSTVO U PARAGLAJDINGU

Bosni i Hercegovini povjerena je organizacija Sedmog svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju paraglajderom koje će biti održano od 18. do 25. augustu naredne godine na Bjelašnici.

U okviru priprema za svjetsko prvenstvo, organizator prvenstva – bosanskohercegovački klub ekstremnih sportova Extreme Sport ovog augusta na istoj lokaciji organizira Predsvjetsko prvenstvo na kojem se očekuje 120 učesnika iz cijelog svijeta, te nekoliko hiljada posjetilaca iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.
Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom organizira se svake dvije godine pod nadzorom Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, a Bosna i Hercegovina će po prvi put biti domaćin najvećeg svjetskog takmičenja u paraglajdingu.

“Ponosni smo što ćemo u augustu ugostiti brojne takmičare iz svijeta, organizirati prestižno takmičenje kada je vrhunski sport u pitanju, te gostima iz svijeta predstaviti naše olimpijske planine na najljepši način”, kaže Mirvad Zenuni iz Extreme Sport Cluba. “Pripreme za predsvjetsko prvenstvo u punom su jeku, a u narednim mjesecima posjetioci Bjelašnice i oni koje to zanima imat će priliku kroz planirane aktivnosti našeg kluba upoznati se sa ovim vrlo atraktivnim sportom”, dodaje Zenuni.

Leave a Comment