Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Nedelju, 04. Septembra iznad Vareša na Planinici na gredi je u organizaciji kluba Extremnih Sportova “Perun VA” uspješno organizovano takmičenje u preciznom slijetanju paraglajderom na cilj.

Na takmičenju su učešće uzeli 21 pilot iz BiH i Srbije a uslovi za letenje i takmičenje su bili idealni. Organizator se potrudio da kako oficijelni dio oko organizacije takmičenja bude besprijekoran da takođe i party i druženje takmičara i prijatelja nakon letačkog dana začine dobrom zabavom u Vareškom lokalu City Bar do kasno u noć.

Rezultati takmičenja su za naš klub veoma značajni obzirom da su prva dva mjesta pripala članovima “Extreme Sport Club-a” iz Sarajeva i to Mirvadu Zenuniju i Fikretu Kadriću dok je treće mjesto pripalo Ivanu Pavlovu reprezentativcu Srbije.

Nakon takmičarskog dijela odnosno tri letačke runde, organizator je upriličio revijalno letenje i veoma je važno pomenuti da su ovaj dan iskoristila tri polaznika škole letenja koju organizira naš klub te da su upravo na ovom mjestu odletjeli svoj prvi visinski let. Edin Durmo, Haris Hadrović i Senad Merkez su zasigurno bili tri najsretnije osobe na ovom događaju.