Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

RUSH5: NOVI SPORTSKI PARAGLAJDER

  • Sa Enzo 3 i Zeno tehnologijama
  • 3D oblik nove generacije sa prefinjenim OZONE Sharknose-om
  • Novi smanjeni plan linije povlačenja
  • Poboljšana unutrašnja struktura za veću čvrstinu u aktivnom vazduhu
  • Najbolji u svojoj klasi

 

Najbolji u klasi

Rush 5 je u vrhu klase srednjeg nivoa krila sportskih performansa, konstruiran istom tehnologijom poput one koju smo koristili za Enzo 3 i Zeno, uz nekoliko novih inovativnih prednosti. Dug period testiranja letjelice omogućio nam je da ocijenimo i uporedimo R5 sa ostalim proizvođačima ove klase. Rezultati su pokazali sa R5 nudi velike benefite, osobito u ubrzanom performansu paraglidera.

Istinski performans

Kao i naš performans, a i krila, R5 nadmašuje sve tokom aktivnog leta čak i u zahtjevnim uslovima. Stotine sati testiranja leta u realnom zraku i turbulentnim uslovima su uloženi u razvoj, te smo se time pobrinuli da zadovoljimo naše kriterijume uz istinski performans paraglidera- realan, koristan performans tokom turbulentnih uslova

DIZAJN

R&D tim se fokusirao na strukturni integritet krila da bi osigurao čak i čvršći, kompaktniji te sigurniji osjećaj u poređenju sa Rush 4. Strukturalna čvrstoća čini krilo komfornijim te unaprijeđuju performans u turbulentnim uslovima. U poređenju sa krilima prethodnih generacija, profil R5 bolje zadržava svoj oblik u aktivnom vazduhu te time dozvoljava krilu da bolje prolazi kroz turbulencije uz veću efikasnost.

Screenshot_12
Screenshot_13

TEHNOLOGIJA

R5 zadržava umjereni Aspect Ratio da bi olakšao upotrebu i veći nivo pasivne sigurnosti. Unaprjeđenje performansa rezultat je optimizacije izgleda voda te 3D oblika naredne generacijekoji odvaja glavnu ivicu u tri zasebna dijela dajući površini čist i gladak izgled. Unaprijeđeni oblik ploče i TE mini-rebra također su pridonijelli parazitskom povlačenju letjelice.

U ZRAKU

Čvrsta krila visokog performansa nisu sve što smo spremili za Vas ! Zabava je glavni razlog našeg letenja. R&D tim koncentrirao se na rukovanje te proveo mnogo vremena optimizirajući koordinaciju okreta. Željeli smo izgraditi krilo sa direktnim osjećajem i linearnom progresijom  u prvom dijelu raspona, a istovremeno odgovorno i pouzdano u drugom. Kao rezultat smo postigli učinkovito penjanje i čiste okrete sa minimalnom upotrebom kočnica, te povišenu učinkovitost u laganom podizanju. Kao što smo već naveli, u drugom dijelu,  odgovornost u rasponu kočenja omogućava lakšu kontrolu nad jakim jezgrama.

PILOT

Iako EN-B certificiran, R5 nije namijenjen pilotima početnicima. R5 je namijenjen iskusnim rekreativnim pilotima i XC entuzijastima koji provedu namjanje 50 sati u letu tokom godine.

Dostupne boje :

colours2_big