Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alpina 3 bazirana je na Delti 3, ali je čitav 1 kilogram lakša! Alpina 3 je u potpunosti optimizirana, visokog performansa i laganih krila popraćenih sa moćnim osjećajem tokom letenja.

Misija

 

Isti osjećaj, bolji performans: Maksimalna brzina Alpine 3 je uvećana kao i performans paraglidera- posebno u letovima popraćenih ubrzanjem. Posebnu pažnju posvetili smo rukovanju, te smo se koncentrirali na preciznost kočnica, osobito u prvom dijelu opsega da bi se kreirao efikasna, elegantna i okretna mašina. U poređenju sa D3, Alpina 3 posjeduje oštrije i hitrije rukovanje. Da bi se uvjerili u gore navedeno, morate iskusiti letenje uz Alpinu 3. 

 

138094

Pilot

Untitled

 

Ova lagana XC mašina dizajnirana je veliki broj pilota. Pristaje onima koji žele preći sa ENB kategorija, pa i  pilotima sa većim nivoom iskustva koji su u potrazi za komfortom i jednostavnošću u performansu XC klase. Alpina 2 piloti će se osjećati komforno  istog trenutka te će cijeniti poboljšano upravljanje sa preciznijim osjećajem.

Tehnologija

 

Najbolje od revolucionarne tehnologije kojom smo uspjeli zadržati puni performans naših krila  u vrhu rang liste prisutna je u A3. Najnovija evolucija OZONE project performansa je prisutna uz koheziju plovila i po dužini i po širini. Rani dio kontolnog opsega je mnogo odgovorniji, uz olakšanu primjenu mikro-podešavanja te značajno poboljšan performans termalizacije.

image

Omjer

alpina 3

 

I dok je industrijski trend u ovoj klasi krila da se uveća omjer te stisne krilo kroz EN testove, mi smo odlučili da održimo umjeren i udoban AR Alpine 2.

Sve u svemu, Alpina 3 je krilo visokog performansa, idealna za iskusne pilote koji cijene nisku kilažu popraćenu umanjenim pakiranjem bez ugrožavanje sveukupnog performansa.

Dostupne boje:

colours2_big