Ema Šeremet – Emili

profileimage

U našu školu paraglajdinga je došla sa nepunih 17 godina. Saglasnost i pristanak roditelja je potpisan od strane majke koja je odobravala ali otac u početku baš i nije bio za ovu opciju. Nakon izvjesnog vrmena, kada su do njega došle informacije o Eminom napretku, on bi kada bi se vraćao sa puta iz inostranstva kupovao Emi paragliding poklone. Tako je Ema od tate dobila vario, Go Pro kameru itd 🙂

Ljubav za paraglidingom se rodila od samog početka obuke tako da je po završetku srednju škole temu za maturski rad odabrala paraglajding. Velika požrtvovanost i predanost temi, urodile su tome da je maturski rad koji je Ema uradila dobio velike pozitivne ocjene te se isti sa sigurnosću tvrdimo može koristiti kao štivo za obuku novih paraglajding pilota.

Jedne prilike, desilo se da je na letenju na Bjelašnici, odnosno slijetanju, otišla malo dublje od sletišta i vjetar koji je duvao niz padinu, spriječio joj je da dobaci do sletišta. Bila je primorana sletjeti na drvo visoko 25-30 metara zbog kojeg je osvanula u novinama te mnogobrojnim medijima. Na svu sreću, sve je prošlo bez ijedne ogrebotine.

ema-pg ema-drvo  ema-gh ema-leti ema-start ema-world-c

ema-drvo1