Oludeniz April 2017

Magija koja je “bačena” na Oludeniz i ove godine je privukla mnogobrojne pilote koji dolaze iz svih krajeva planete. Ta ista magija već dugi niz godina privlači i članove kluba Extreme Sport Sarajevo koji u Oludeniz dolaze usavršavati letečke sposobnosti, takmičiti se između sebe i drugih pilota, učiti nove vještine te uživati u suncu i toplom moru tirkizno plave boje.

Ove godine prvi termin birali smo u drugoj polovini Aprila, tačnije od 22.04. do 03.05.2017 i kao i obično, imali smo svaki letiv dan. Oludeniz letilište je inače jedna od rijetkih lokacija na kojoj je moguće letjeti skoro 300 dana u godini. Idealni uslovi za letenje, odlična organizacija koja je paraglajding industriju na ovom mjestu dovela skoro do savršenstva, čini to da je paraglajding osnovna grana turizma te donosi ogromnu zaradu lokalnim kompanijama te matičnom gradu Fethiye. U toku sezone, bilježi se cifra od 800 polijetanja sa planine Babadag u toku jednog dana.

U prilogu pogledajte video kako je ukratko izgledao boravak ekipe Extreme Sport u Oludenizu.

Slijedeći planirani termin za posjetu Oludenizu je Air Games koji se tradicionalno održava svake godine polovinom Oktobra.

Nema komentara na "Oludeniz April 2017"