Novi tandem iz U-turn-a za 2016. Passenger 2

Vrijeme je za novu interpretaciju letenja tandemom. PASSENGER 2 po prvi put donosi agilni solo handling u klasu tandema – visoka upravljivost sa niskim pritiskom u komandama čine PASSENGER 2 veoma efikasnim alatom za svakog tandem pilota. PASSENGER 2 kombinuje visoke performanse sa najvećom mogućom sigurnošću, te stavlja zabavu u toku letenja na prvo mjesto. Ovaj napredni tandem je dostupan u dvije konfiguracije kao GT ili Pro verzija.

u-turn-passenger2-3

Passenger 2 posjeduje u potpunosti novi dizajn. Mnogo truda je uloženo u prvoklasno upravljanje, što je jasno uočljivo kroz nizak pritisak u komandama. Tandem reaguje precizno  i bez imalo zakašnjenja i na najmanje podsticaje te je zbog toga lahko upravljiv u skretanjima. Zbog toga vam se sada lahko može desiti da zaboravite da letite tandemom. Iako PASSENGER 2 ima malu površinu, kada se radi o performansama ona stvara dupli efekat. PASSENGER 2 radi izuzetno efikasno kod termalnog podizanja i pouzdano ga transformiše u visinu. Glider se ponaša čvrsto u turbulentnom zraku i pomaže preciznu povratnu vezu i direktan osjećaj leta. Sharknose pruža visoku stabilnost i produženo područje priliva zraka. Kada se radi o podizanju putnika u zrak, pasivna sigurnost ima dupli značaj. Reakcije krila izgledaju umjereno i veoma prigušeno što pruža miran let u svakoj situaciji.

Naročito mnogo truda tokom razvoja je uloženo u izuzetne startne karakteristike. Čak i kod nula-vjetra PASSENGER 2 se sam puni, brzo i lagano i podiže se iznad pilota na kontrolisan način. Mala brzina na uzlijetanju i iznenađujuće kratak startni zalet pružaju uzlet bez stresa čak i sa zahtjevnim putnicima. Za vrijeme slijetanja, izvanredne karakteristike sporog letenja u kombinacijia sa visoko potencijalnim performansama krila omogućit će vam izvanredan “flair” (ptičiji doskok), tako da će slijetanje biti jednostavno sa PASSENGEROM 2.

PASSENGER 2 je namijenjen svim tandem pilotima koji žele visoko razvijeno tandem krilo najnovije generacije. Okretnost kombinirana sa performansama finese i penjanja karakteristika je bogatog cross country letenja koje ovu mašinu ćine ozbiljnom cross country letjelicom za dvoje.

Glavni dizajner Ernst Strobl je PASSENGER 2 opremio sa različitim konstruktivnim inovacijama. PPN i “sharknose” pružaju veću tačnost profila uz “otvarač komora”. Razrađena kalkulacija ballooninga u konbinaciji sa optimiziranim prethodnim zatezanjem krila osigurava perfektan protok oko profila. The High Pressure Crossport Design (HPCD) pruža idealan križ aerijacija crossporta i osigurava balansiran interni pritisak u čitavom krilu. U stražnjem dijelu krila minirebra i kočnice (ßACHTUNG DA HAST DU IM DEUTSCHEN EINEN TIPPFEHLER DRIN) Gathering System (BGS) pružaju dovoljnu količinu sile za efikasan prenos snage kočnica. Rajzeri (gurtne) su opremljeni sa inovativnim trimer sistemom. Efektivni sistem spriječava deformaciju profila, ne samo kroz povećavanje akceleracije D i C nivoa, nego također B nivo se mjenja saglasno uglu napada. Kroz ovakav način forma profila je održana, što dovodi do boljeg jedriličenja. Na D – gurtne su postavljene specijalne naprave za zatezanje, koje omogućuju pilotu da fiksira kočione vodove u bilo koju poziciju. Iz tih razloga čak i u turbulentnoim uslovima, možete se pobrinuti o putniku. Odvojeni A – podizač omogućuje lak način izvođenja velikih ušiju. Veoma mala težina krila i visoka izdržljivost – to je ono što obećavaju pametni mix materijala i visoka kvaliteta proizvodnje PASSENGER 2. Top materijali “Dokdo 30” i “Dokdo 20” pružaju malu težinu sa visokom rezistencijom na habanje.

Passenger PRO

Na PRO verzija je korišten posebno razvijen PX40 materijal koji se koristi u izradi naših acro glajdera. Extremna otpornost na habanje i kidanje se posebno primjećje u toku povrata za investicija u profesionalne tandem kompanije. PASSENGER 2 pokriva širok raspon težina od početne težine 140kg do 230kg za jedno i dvosjedno letenje. PASSENGER 2 je dostupan u GT i PRO verziji. Obje verzije posjeduju LTF/EN B certifikate.

Dogovorite vaše test letenje i iskusite novi doživljaj tandema!

 

Screen Shot 2016-03-09 at 01.44.38

Uputstvo za Passenger 2 pogledajte ovdje: produktpraesentation_passenger2_en-9

Cijena novog glajdera sa uključenim svim troškovima je 2350 Eur.

Kontaktirajte nas ukoliko želite da bookiramo glajder za vas. Riok isporuke je od 15 do maksimalno mjesec dana.

Nema komentara na "Novi tandem iz U-turn-a za 2016. Passenger 2"