Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INOVACIJA KOJA ĆE VAS ODNIJETI NAPRIJED

Revolucionarne performanse sa jednostavnim upravljanjem je učinilo da BLACKLIGHT značajno podigne nivo u B klasi. Međutim u skladu sa ovim i zahtijevi nove generacije su bili nemilosrdni. BLACKLIGHT 2 je izrađen potpuno ispočetka koristeći najnovije tehnike izgradnje, i s povrh svega novom dimenzijom performansi. Krilo u obliku ajkulinog nosa sada ima daleko veću brzinu i ogromnom finesom od 10,7. BLACKLIGHT 2 sada pruža daleko kompaktniji osjećaj i efikasno daje više snage za XC rute, kroz koje udaljene destinacije sada djeluju mnogo bliže. Fascinantno sportsko upravljanje ga čini preciznim kod zaokreta u termalu. Pored impresivnih performansi BLACKLIGHT 2 takođe pruža sigurnost i komfor koji će vas odvesti još dalje.

Sa BLACKLIGHT 2, U-Turn već predstavlja novu XC generaciju 2017. Revolucionarno visoke klase B XC krilo BLACKLIGHT 2 naglašava inovativnu energiju U-Turna. Krilo je kompletno ispočetka konstruisano i nosi tradiciju visokih perfomansi sa laganim upravljanjem u budućnost. Rad na razvoju novog BLACKLIGHT 2 kako bi zamijenio naše najprodavanije krilo je trajao preko 2 godine. Naravno svi parametri su očito morali biti poboljšani, što je predstavljalo veliki izazov, koji smo i više nego ostvarili sa BLACKLIGHT 2. Novi sveukupni koncept ne samo da donosi povećanje snage, već i upravljanje i sigurnost su refinirani i optimizirani. Takođe i težina je nevjerovatno smanjena zahvaljujući inteligentnoj konstrukciji i inovacijama koje smo unijeli.

Žderač kilometara reagira precizno i bez odlaganja čak i na najmanje komande, i vrlo pouzdano prevodi termalni uzgon u visinski. Elegantno krilo ostaje kompaktno u turbulentnom zraku i pruža precizne povratne informacije. Iznad svega krilo u obliku ajkulinog nosa pruža visoku stabilnost i produžen prilivni prostor, koji posebno pruža veću udobnost i snagu na dužim XC letovima. Međutim reakcija kupole je umjerena i mekana. Potencijal za visoke performanse krilu daju i odlične startne pogodnosti koje omogućuju polijetanje pri malim brzinama, kao i jako dobre pogodnosti kod sporijih letova.

[highlight]Blacklight 2 je “must have” glider za XC ambiciozne pilote, koji traže snažno krilo sa jednostavnim upravljanjem bez odricanja komfora pasivne sigurnosti[/highlight]

INOVACIJE

BLACKLIGHT 2 je baziran na novom tlocrtu i uparen sa detaljno izračunatim profilom krila koje pruža mnogo snage sa visokom tolerancijom na gubitak brzine. Glavni dizajner Ernst Strobl je opremio BLACKLIGHT 2 sa krilom u obliku ajkulinog nosa, koje pruža veću stabilnost prilikom većih brzina. 3D oblikovanje daje krilu zategnutost bez nabora i povećava, u kombinaciji sa Precision Profile Nose (PPN), tačnost oblika u predjelu nosa. Kompleksni izračuni baloniranja u kombinaciji sa optimizovanom pred zategnutosti krila pruža savršen protok oko profila. High Pressure Crossport dizajn (HPCD) idealno koristi bočne aeracije crossporta i pruža krilu balansiran unutrašnji pritisak. Postavka linija je prilično jednostavnja, sa tri glavne linije.

MATERIJAL

Mala težina kupole i dugotrajna izdržljivost – pametna kombinacija materijala i visoko kvalitetne izrade čini da vam BLACKLIGHT 2 to obećava. Krilo je ekskluzivno izrađeno od najboljeg Dokdo 20 materijala. Ovo visoko kvalitetno platno garantuje malu težinu i veliku otpornost na abrazivna oštećenja, što znači de će krilo duže vremena zadržati svoje izuzetne letačke performanse.

BLACKLIGHT 2 posjeduje LTF/EN B certifikat i odmah je dostupan u četiri veličine, i to: XS, S, M, L.

KOMBINACIJE BOJA

TEHNIČKI PODACI