SOMNIUM NOVA

Efikasna XC mašina

SOMNIUM – za cross-country pilote sa snovima

Somnium nudi sve što cross-country piloti traže: udobnost, aerodinamični položaj za sjedenje s malim otporom, hibridnu zaštitu, impresivan stupanj pasivne sigurnosti. Sa samo 3.7 kilograma (veličina S), hodanje do polijetanja je nevjerovatno lakše.

Više sigurnosti.  Somnium je opremljen inovativnim hibridnim protektorom. Kada izvadite sjedište van iz ranca, pjena počinje da arste. Nakon polijetanja, zaštitna pjena se nadopunjuje zračnim jastukom. Ovaj vazdušni jastuk ne samo da podržava područje zdjelice – nego štiti i cijela leđa. U svojoj klasi, SOMNIUM nudi jedinstvenu razinu pasivne sigurnosti.
 

 

 

 

Više performansi. SOMNIUM je opremljen sa Splitom Loops. To osigurava udoban položaj za sjedenje i istovremeno poboljšava performanse krila tokom glajda a tendenciju da se krilo uvija prigušuje što to ima pozitivan utjecaj na vašu finesu, posebno u turbulentnim uslovima. Savršeni dizajn i vitak “pod” (kukuljica) naglašavaju ovaj performansni potencijal.

 

 

 

 

 

Manje težine. Mala veličina pakiranja, mala težina: zahvaljujući Hibridnom protektoru, SOMNIUM može biti pakiran u malu veličinu sa 3.7kg za veličinu S što je izvanredno lagano, bez kompromisa po pitanju pasivne sigurnosti. Pjenasti protektor može biti visoko kompresovan i razdvojen od materijala a zračni jastuk smotan i spakovan u gotovo ništa. SOMNIUM nudi kompletan paket performansi, sigurnosti sa veoma malo težine.

 

 

 

 

Ciljna skupina

Somnium je prvenstveno usmjeren na pilote koji zahtijevaju performance. Sjedište nudi visoki stupanj pasivne sigurnosti u kombinaciji s malom težinom i odličnim aerodinamičkim karakteristikama. Visoka stepen udobnosti te “pod” koji povećava osjećaj ugodnosti u zraku.

 

 

 

 

 

Tehnički podaci

S M L
Visina pilota cm <168 <180 >180
Težina sjedišta kg 3,70 3,90 4,10
Certifikat PH 132.2015
Maksimalna težina 130 kg lt. LTF
Vrijednost upijanja energije g 36
Boja NOVA Racing Red

Materijali

Vanjski i unutrašnji omotač Nylon Ripstop
Glavne i ramene trake Polyester
Nožne omče-trake Polyester
Prsna veza Polyamid
Karabiner AustriAlpin Stratus
Kopče Aluminum buckles, T-Lock-System
Protektor Pre-inflated Airbag

Karakteristike

Vrlo siguran, vrlo lagan. Hibridna Zaštita kombinira prednosti pjene izaštite zračnog jastuka: mala težina, mala veličina pakiranja i visok stupanj pasivne sigurnosti. Sjedišta opremljena Hibridnim protektorom nude savršenu kombinaciju (i prednosti) dvaju sistema zaštite.

Uvijek u očima. Uvijek u očima oba oka i jednostavan za upotrebu: prednji kontejneri pružaju visok stupanj sigurnosti – ako je samo zbog njihove vidljivosti. To je jedan od razloga zbog kojih smo opremili naša sjedišta (a posebno lagane modele) s rezervnim padobranima montiranim naprijed.

Više udobnosti. Sjedišta sa “Split Loops” koristite pojedinačno ukopčane nožne petlje umjesto ploče za sjedenje. Rezultat je dobra upravljivost u kombinaciji s ugodnim ovjesom i impresivnom glatkoćom tokom glajda. Uvijanje je svedeno na minimum.

Idealna Forma. Naše S i L veličine nisu samoskalirane kopije veličine M. Svaka veličina je individualno dizajnirana. Rezultat je po mjeri geometrija: svaki pilot ima optimalan položaj sjedala – nema više “konfekcijski” nerazmjerne geometrije!

Lagan i izdržljiv. Lagano sjedište kombinira nisku masu s visokom izdržljivosti i robusnosti. To je moguće pomoću visoko kvalitete tkanine i pametnim rezanjem kako bi nepotrebni materijal sveli na minimum.

Stalna zaštita. Ventil vazdušnog jastuka je odkrucijalnog značaja za brzu inflaciju vazdušnog jastuka. ventili se mogu oštetiti prilikom ubacivanja sjedišta u ruksak ali zaštitnik ventila zračnog jastuka to sprječava.

U fokusu

Letenje bez kukuljice

SOMNIUN možete letjeti bez pod-a (kukuljice). Pod možete ukloniti uz vrlo malo truda i zamjeniti ga sa stirrup-om (uzengijom). Ovo je vrlo korisna značajka kada letite u NE termičnim uvjetima ili jedtrite grebenima.

 

Dostupne boje


Racing red

Pure Black Line

Preuzmite uputstvo za korištenje i certifikate

S

M

L

 

Nema komentara na "SOMNIUM NOVA"