Peru 2019 – Pridružite nam se !

Prvo da objasnim ko sam ja za vas koji me ne poznajete.

Moje ime je Sasha Cipkalo i ja sam vođa zvanične paraglajderska škole u Engleskoj za obučavanje tandem pilota i Klubskih pilota poslije ispita, takođe sam registrovan kao komercionalna tandem operacija i za organizovanje putovanja van zemlje.
Moj registatski broj je 411 sa BHPA (British Hang Gliding and Paragliding Association). http://www.bhpa.co.uk/schools/schools.php?region=both
Putovanja organizujem već dugi niz godina sa pilotima i to u veliki broj Evropskih država poput- Italije, Francuske, Španije, Portugala, Grčke, Nkemačke, Austrije, Turske i sledeće godine u Januaru organizujem Peru  a odmah nakon toga u Februaru Kubu.
Nešto što je mnogo bitno u posjeti Latinskoj Americi je hrana. Pogrešna hrana na pogrešnom mestu vam može totalno upropastiti putovanje.
Ja sam gurman i volim dobru i zdravu hranu, moje iskustvo će nas zaštiti na ovom putovanju.

Za super znatiželjne u Limi je jedan od šest najboljih restorana na svetu. http://centralrestaurante.com.pe/en/
Kod Virgilio moramo da idemo. 

Peru! 

Zemlja sa svim mogućim godišnjim dobima u isto vreme, obala, planinski venac među najvišim na svetu i džungla.
Prelepa zemlja, malo primitivna i sa ogrominih kontrastom u životnim standardima.

Plan je sledeći: 
Leti se iz Londona za Limu, u koliko bude povoljno da to bude direktna linija, u koliko ne, imaćemo možda maksimalno jedno presedanje na nekoliko sati.

-LIMA

Kad se stigne u Limu, smeštaj za prvu noć, ujutru se ide na prvo mesto za letenje 40-tak minuta van Lime – planina se zove Pachacamac. Pachacamac radi do oko podne, kad vetar postaje mnogo jak kada se mi vraćamo u Limu. Popodne letimo u samom gradu na obali okeana. 

To ćemo ponavljati još jedan dan.

 

-PARACAS – ICA – NASCA

Sledeća destinacija je 4 sata busom od Lime sa ranim polaskom za Paracas. U zoni Paracasa ostajemo opet 2-3 dana jer je predeo mnogo dobar za letenje a i za obilazak Nasca linija i posetu u vinograde odakle potiče čuveni PISCO – PERUANSKA lozovaca-komovica. Također postoji mogućnost brzog kitesurfing kursa tokom boravka u Paracasu .  Posle Paracasa se vraćamo opet za Limu.

Ujutru letimo za Arequipu.

-AREQUIPA

Arequipa je drugi po veličini grad u Peru-u koji ćemo posetiti ali letenje će opet biti na obali i u pustinji. 

Tu ćemo provesti opet 2-3 dana da bi smo finalno posle toga otišli u Cusco.

 

-CUSCO

Arequipa do Cusca je oko 10 sata autobusom iz kojega se mogu videti nazamislive planine i provalije. Često autobusi završavaju u tim provalijama. Da bismo smo se svi bezbedno vratili našoj familiji kući, mi ćemo ipak leteti do Cusca avionom. Znači Arequipa za Cusco avionom. Sigurno je sigurno!!!
Za letače, Cusco ima 40 minuta od grada poletište u Svetoj Dolini gde ćemo provesti sledećih par dana. Usput ćemo naći vremena da posetimo nekoliko velikih izletišta da se upoznamo sa kulturom Inca. Malo aklimatizacije u Cuscu je potrebno. 

Za one koji žele ići na Machu Picchu će imati moju pomoć u organizaciji prevoza za njih vozom do Machu Picchu-a. Ovo nije uključeno u turu i zahteva prilično organizacije unapred da bi imali sve što vam treba. To oraganizujemo pre odlaska pri bukiranju.
U Cuscu se završava naša oficijelna tura.

Iz Cusca se opet leti natrag za Limu gde ćemo imati opet jedan dan za let u samom gradu ili za obilazak grada. Za one koje žele ostati duže na ovom putovanju i nastaviti za Chile ili na Sever za Equador, tura se završava u Cuscu, sa time što imate povratne avionske karte za Limu iz Cusca, i natrag za London. Za logistiku oko produženja ćete morati da se organizujete sami ali ću vam ja pomoći opet da se to na vreme obavi.
Ovo se mora odraditi isključivo pri bukiranju celog putovanja, iz razloga promena cena u kartama (u koliko ima promena) i datuma povratka.
Mislim da ovo objašnjava putovanje koliko toliko, detaljniji plan će biti objavljen pred samo zatvaranje paketa. Jer tada počnje detaljna logistika.
Plan ni u kom pogledu nije proizvoljan! Vrlo je konkretan i izvodljiv ali je neophodan totalna ko-operacija svih učesnika. S obzirom da u tom periodu ulazimo u kišnu sezonu dosta planova ćemo raditi u toku putovanja. Kiša u tom periodu česta ali ima i jako puno intervala kada je vreme idealno za letenje , a i bez obzira na kišu naš plan je da obiđemo sva navedena mesta!

Proverite web stranice na:
https://www.paragliding.community/peru/
Prevod na naški sledi ovih dana.
Znači oko 29-30tog Januara do 12-13tog Februara.
CENA je u ovom trenutku £2,350.00

Mene možete kontaktirati na million i dva načina, moji brojevi su isti od 1988 i svi podatci su ovde:
Skype – Sasha Cipkalo
FB  – https://www.facebook.com/sasha.cipkalo
viber, whatsapp, twitter, linkedin, instagram… i ko zna gde još.
https://www.facebook.com/paraglidingdotcommunity/
+44 777 0 300 616
+44 797 CIPKALO 
+44 0208 123 3338
POZDRAV SVIMA!!

Nema komentara na "Peru 2019 - Pridružite nam se !"